logo

Greater Venues

Differs: Verborgen schatkamer voor liefhebbers van kunst, design en auto’s

 

Kunst, design en mooie auto’s: die drie elementen vormen de basis van evenementenlocatie Differs in Oegstgeest. In deze splinternieuwe locatie vormt een exclusieve autowerkplaats het verrassende decor voor meetings en events. De high end uitstraling van de locatie en creatieve invulling maken je event hier tot een onvergetelijke beleving!

Uit passie voor mooie, exclusieve auto’s werd een oud pakhuis ingericht als een veilige plek waar autoliefhebbers hun collectie kunnen stallen. In Joost Karstens, opgeleid tot instrumentmaker, heeft het bedrijf een gepassioneerde monteur die met de grootste toewijding voor het kostbare wagenpark zorgt. Mede hierdoor is de werkplaats inmiddels goed gevuld met de meest spectaculaire exemplaren, van prachtige old timers tot gloednieuwe racemonsters.

Differs Oegstgeest

 

Differs Oegstgeest                           Differs Oegstgeest

Schatkamer

Deze schatkamer voor autoliefhebbers is jarenlang goed verborgen gebleven achter de beveiligde garagedeuren. Tot het moment dat Bas Jan Proper en Leon van Ommen op het idee waren gekomen hun krachten te bundelen. Leon, al werkzaam in de klassieke automotive branche en Bas Jan, met zijn achtergrond in hotellerie en horeca zagen mogelijkheden in deze unieke plek. De fraaie houten spanten in het hoge dak van het pakhuis, de lichte, open ruimte, de glimmend opgepoetste auto’s, en het stukje ambacht vormen een prachtige setting voor exclusieve events, diners en andere bijeenkomsten – zo constateerden zij. Na een aantal diners te hebben georganiseerd in de werkplaats, met juichende reacties als resultaat, besloten ze de tak ‘venues & events’ op te zetten binnen het bedrijf.

Een naast de werkplaats gelegen ruimte werd in gebruik genomen en verbouwd, met twee exclusieve event spaces als resultaat. De mix van klassiek en modern, zoals het aanwezige wagenpark, diende ter inspiratie voor de verbouwing. Een industriële glaspui verbindt beide event spaces met de werkplaats. Op de begane grond is een stijlvolle boardroom gecreëerd, met een moderne open keuken zodat je hier schitterende diners kunt organiseren met live cooking. De opkamer, waar je onder andere kunt komen via een klassieke Parijse wenteltrap, is een flexibele ruimte die naar behoefte kan worden ingericht. Beide ruimten bieden plek voor groepen tot 37 personen en hebben een schitterend uitzicht op het wagenpark. Voor grotere groepen en diners vanaf 20 personen kun je terecht in de grote hal zelf, tussen de auto’s.

 

Differs Oegstgeest                           Differs Oegstgeest

DNA

Differs is mede ontstaan uit een gedeelde liefde voor klassieke en exclusieve auto’s. Die gedeelde passie is als rode draad terug te vinden in de kleine details. Zo is in de boardroom het race pak te bewonderen waarin de vader van Bas Jan in de begin jaren ‘90 als fabriekscoureur van Porsche deelnam aan de Carrera Cup en Ferrari Porsche Challenge. Ook is een 60 jaar oude trapauto bewaard gebleven en decoratief aan de muur bevestigd. Maar denk als je dit leest niet dat Differs alleen geschikt is voor echte autoliefhebbers. Het zicht op de werkplaats, waar achter de  glazen wand ook tijdens je meeting wordt doorgewerkt, in combinatie met een stijlvolle design inrichting en een fraaie kunstcollectie, maken dat er voor iedereen wel iets te zien is en als inspiratie kan dienen voor een onvergetelijk event.

Comments are closed.